La ratafia (o ratassia) és un licor de nous verdes que té un gran arrelament a casa nostra. Segurament molts dels nostres avantpassats més propers feien ratafia casolana; aquesta és una tradició que ha perdurat al llarg dels anys i que ha passat de pares a fills. Una infinitat d’herbes, barrejada amb aiguardent i nous verdes en són la recepta que se sol elaborar pels volts de Sant Joan i després de quaranta dies a sol i serena, es deixa reposar una temporada. *Músics que hi intervenen: Marc Poch, Raimon Marimon, Albert Ferrés, Carles Carpio, Oriol Aluja, Arnau Pons, Ricard Carles, Eric Herrera i Albert Cirera
La ratafia és un licor especial, que avui en dia pretén ser recuperat a través de diferents iniciatives lúdiques i culturals. Concursos i fires de ratafia intenten recuperar el gust per fer ratafia.
*Enllaços relacionats:
- Jaume Fàbrega – El llibre de la Ratafia – Cossetània edicions
Totes les explicacions a, "EL GUIRIGALL" el futlletó digital de l'EP Mitjons blancs